malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Pyzy fasolowo-ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dietetyczne danie a i bardzo smaczne, zamiast panierować pyzy bułką, można przesmażyć ją na maśle i polać je.

Pyzy fasolowo-ziemniaczane

Składniki:

Pyzy fasolowo-ziemniaczane

 

Sposób przygotowania:

Pyzy fasolowo-ziemniaczane
Fasolę moczymy kilka godzin w wodzie, następnie gotujemy do miękkości, ziemniaki gotujemy w słonej wodzie. Mielimy fasolę i ziemniaki dodajemy również cebulę do zmielenia. Dodajemy do masy mąkę, jajka, sól, pieprz, gałkę muszkatołową, wyrabiamy masę, na dłoni układamy łyżkę masy i wkładamy w środek kostkę sera, formujemy pyzy, gotujemy je 3 minuty w słonym wrzątku, następnie panierujemy w bułce tartej i obsmażamy.