Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Pyrlandia według Buni

Pyzy z mięsem :

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 17

Pracochłonne . Wspaniałe . Smaczne . Co tu ukrywać – tuczące jak każde kluchy . Ale to przecież nie powód żeby ich sobie odmawiać

Pyzy z mięsem :

Składniki:

Pyzy z mięsem :

 

 

Sposób przygotowania:

Pyzy z mięsem :
Połowę ziemniaków ugotować i utłuc . Drugą połowę utrzeć na tarce i odcisnąć . Wymieszać oba rodzaje ziemniaków z mąką i osolić . Na oliwie usmażyć cebulę . Dodać majeranek . Włożyć mięso , sól , pieprz . Smażyć . Ciasto ziemniaczane podzielić na 12 części .Uformować okrągłe placki . Na każdy nałożyć farsz . Zwijać w kulkę . Gotować w osolonym wrzątku 20 minut aż wypłyną . Wyjąć łyżką cedzakową . Okrasić .

Doskonale smakują z zasmażaną kiszoną kapustą .