gvlba

gvlba

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

Pyzy z mięsem i klopsikami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne,efektowne i bardzo sycące danie.Troche wymaga pracy ale zapewniam że warto.

Pyzy z mięsem i klopsikami

Składniki:

Pyzy z mięsem i klopsikami

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pyzy z mięsem i klopsikami
Połowę ziemniaków ugotować, ostudzić, rozgnieść. Resztę ziemniaków zetrzeć drobno, odcisnąć, wymieszać z gotowanymi. Dodać obie mąki, jajko,i szczyptę soli - zagnieść ciasto.

Cebulę przesmażyć , wymieszać z mięsem. Dodać jajko. Doprawić do smaku,dodac bułke tartą. Z ciasta formować kulki na każdym ułożyć troche farszu, lepić pyzy. Gotować 5 min. po wypłynięciu na wierzch wody.

Z pozostałego mięsa mielonego formowac klopsiki i smażyc na złoto.Podlac szkl wody,chwile dusic i wymieszac z sosem pieczeniowym przygotowanym wg przepisu na opakowaniu