goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Quiche serowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Quiche serowa, smaczna, o włoskim smaku. Zamiast podanych ziół można dodać swoje ulubione.

Quiche serowa

Składniki:

Quiche serowa

 

 

  • farsz:
  • ser kozi 20 dag
  • cheddar 10 dag
  • ementaler 10 dag
  • jaja 4 sztuki
  • mleko 1/3 szklanka
  • śmietana 30% 3 łyżki
  • bazylia 1 łyżeczka
  • szczypiorek 1 łyżeczka
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Quiche serowa
Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Formujemy kule i na 30 minut wkładamy do lodówki. Ciasto rozwałkowujemy, przekładamy do formy. Cheddar kroimy w kostkę, ementaler ścieramy na tarce o drobnych oczkach, a ser kozi kruszymy.Jajka rozkłócamy z mlekiem, przyprawami. Dodajemy posiekaną bazylię i szczypiorek. Ser kozi i cheddar przekładamy do formy, zalewamy jajecznym sosem, posypujemy ementalerem. Pieczemy około 40 minut w 220 stopniach.