Sposób przygotowania:
Quiche z ciasta półfrancuskiego
Z podanych składników przygotowujemy ciasto. Formujemy kulę, zawijamy w folię aluminiową i wkładamy na noc do lodówki. Ciastem wykładamy formę na tarty i pieczemy 25 minut w 220 stopniach.
Pomidory kroimy w plasterki i przekładamy na ciasto. Cebulę siekamy, podduszamy na oleju. Gdy ostygnie dodajemy mleko, śmietanę oraz przyprawy i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy starty na tarce ser żółty. Powstałym sosem zalewamy tartę. Pieczemy około 20 minut.
Pomidory kroimy w plasterki i przekładamy na ciasto. Cebulę siekamy, podduszamy na oleju. Gdy ostygnie dodajemy mleko, śmietanę oraz przyprawy i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy starty na tarce ser żółty. Powstałym sosem zalewamy tartę. Pieczemy około 20 minut.