Sposób przygotowania:
Quiche ze szpinakiem i oliwkami
Cebulę i czosnek obrać ,cebulę pokroić w piórka a czosnek przecisnąć przez praskę,wszystko razem zeszklić na rozgrzanym oleju około 3 minuty,dodac rozmrożony szpinak i przesmażyc wszystko razem 5 minut.Doprawiając solą i pieprzem do smaku.
Do miski wbić jajka ubić na pianę ze śmietanką ewentualnie doprawić do smaku szcyptą kucharka,dodać do masy jajecznej przestudzony farsz szpinakowy,oraz dołożyć osączone z zalewy zielone oliwki.
Okrągłą formę do tarty o śr 24 cm wylepić ciastem francuskim i wstawić do nagrzanego do 190 * piekarnika i lekko podpiec około 5-6 minut,podpieczone ciasto wyjać wylać masę szpinakową i wstawić ponownie do piekarnika zmniejszajac temperaturę do 170* i piec jeszcze 30 minut. Wyjąć podawać ciepłe.
Do miski wbić jajka ubić na pianę ze śmietanką ewentualnie doprawić do smaku szcyptą kucharka,dodać do masy jajecznej przestudzony farsz szpinakowy,oraz dołożyć osączone z zalewy zielone oliwki.
Okrągłą formę do tarty o śr 24 cm wylepić ciastem francuskim i wstawić do nagrzanego do 190 * piekarnika i lekko podpiec około 5-6 minut,podpieczone ciasto wyjać wylać masę szpinakową i wstawić ponownie do piekarnika zmniejszajac temperaturę do 170* i piec jeszcze 30 minut. Wyjąć podawać ciepłe.
mysza75
cris
2milutka
monikaT83
2milutka
:) moje tez tego obiadku nie tknęły zjadł szanowny małż:D
edytaha
Masz dzielnego małża. Mój zjadłby zielone, ale co bym się nasłuchała o zającach! :)
2milutka
mój jak królik jak widzi warzywo na stole to jego:) Mięsko od czasu do czasu...
Netka
Ha,ha,ha, przypomniał mi się kolega z pracy w Polsce, też mówił,że nie będzie jeść sałaty bo nie jest zającem :D:D:D
Netka
Oczywiście jedzenie super, choc moje dzieci też by nie ruszyły, jeszcze nie rozumieją co dobre :)
marietta