basia216

basia216

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Radomianka.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dużo składników ale ciasto pycha

Radomianka.

Składniki:

Radomianka.

 

Sposób przygotowania:

Radomianka.
Margarynę, cukier, jajka utrzeć na puszystą masę, stopniowo dodając mąkę i sodę. Dalej ucierając dodawać po łyżce zsiadłego mleka, kakao, dżem z czarnej porzeczki, olejki. Wyłożyć na blachę posmarowaną margaryną, w ciasto powkładać owoce, piec 445 minut w temperaturze 190 stopni C. Zrobić krem śmietankowy: zmiksować masło z cukrem pudrem, stopniowo łączyć ze śmietaną, cały czas miksując, dodać sok z cytryny, wymieszać. Na gotowe upieczone ciasto (jak już przestygnie) wyłożyć krem, schłodzić.

Tagi:

jajko jajka