Rossie

Rossie

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 199]

Rafaello 10

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ciasto a'la rafaello, Rozpływa się w ustach.

Rafaello 10

Składniki:

Rafaello 10

 

 

Sposób przygotowania:

Rafaello 10
Składniki na biszkopt dokładnie wymieszać drewnianą łyżką, ciasto wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i upiec w 180st do zrumienienia.. Czekoladę rozpuścić w rondlu, dolewając 3 łyżki wody, mieszać. Kremówkę ubić, dosypując śnieżki, a na końcu wiórki. Dodać do czekolady, zmiksować razem. Biszkopt przekroić na dwa placki, nasączyć każdy z nich, przełożyć masą. Wierzch posmarować pozostałą ilościa masy i posypać resztą wiórków.