kachna84

kachna84

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Rafaello Kasi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Idealne na domowe przyjęcia i inne okazje. Uwielbiają go dzieci jak i dorośli.Naprawdę warto spróbować tego przepisu !!!

Rafaello Kasi

Składniki:

Rafaello Kasi

 

  • Biszkopt:

 

 

  • Masa:

 

 

  • Wiórka:

 

  • 3 łyżki masła lub margaryny
  • 1 - 1,5 paczki wiórek kokosowych
  • 1 łyżka cukru

 

 

Sposób przygotowania:

Rafaello Kasi
Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na gęstą pianę. Potem dodajemy stopniowo cukier i dalej ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy oddzielone wcześniej żółtka i po trochu przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mieszamy. Wylewamy wszystko na otłuszczoną średnich rozmiarów blachę i pieczemy biszkopt w piekarniku ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Masa: Do średniego rondelka dodajemy dwie szklanki mleka z cukrem i zagotowujemy.Mąkę mieszamy z resztą mleka i wlewamy do ugotowanego mleka oraz na krótko podgotowujemy. Ucieramy z kostką masła. Masę dodajemy na schłodzony biszkopt. *Masę można wymieszać z utartymi migdałami - wg uznania. Wiórka: Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło, dodajemy wiórka kokosowe i cukier. Podsmażamy na złoty kolor i nakładamy na masę. Gotowe ciasto wsadzamy do lodówki. Po kilku godzinach Rafaello można już konsumować.