Sposób przygotowania:
Rafaello Kasi
Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na gęstą pianę. Potem dodajemy stopniowo cukier i dalej ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy oddzielone wcześniej żółtka i po trochu przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mieszamy. Wylewamy wszystko na otłuszczoną średnich rozmiarów blachę i pieczemy biszkopt w piekarniku ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Masa: Do średniego rondelka dodajemy dwie szklanki mleka z cukrem i zagotowujemy.Mąkę mieszamy z resztą mleka i wlewamy do ugotowanego mleka oraz na krótko podgotowujemy. Ucieramy z kostką masła. Masę dodajemy na schłodzony biszkopt. *Masę można wymieszać z utartymi migdałami - wg uznania. Wiórka: Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło, dodajemy wiórka kokosowe i cukier. Podsmażamy na złoty kolor i nakładamy na masę. Gotowe ciasto wsadzamy do lodówki. Po kilku godzinach Rafaello można już konsumować.