Sposób przygotowania:
Rafaello na krakersach
Na blaszce ok. 25x35 cm układamy warstwę krakersów, można od razu przygotować krakersy na dwie kolejne warstwy. Żółtka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym i niewielką ilością mleka, następnie dodajemy 1/2 litra mleka oraz stopniowo mąkę i budyń, dokładnie mieszamy. Resztę mleka gotujemy i do gotującego wlewamy masę budyniową, zmniejszamy ogień, cały czas mieszamy, żeby się nie przypaliło. Do gorącego budyniu wsypujemy wiórki kokosowe - troszkę zostawiamy do posypania ciasta. Dokładnie mieszamy masę i od razu wykładamy połowę masy na krakersach, wyrównujemy i układamy następną warstwę krakersów. Na krakersy kładziemy pozostałą masę budyniową i kolejną warstwę krakersów. POLEWA: W garnuszku podgrzewamy czekoladę z mlekiem, łyżką masła i 2 łyżeczkami kakao, cały czas mieszamy, aż do rozpuszczenia czekolady. Gorącą masą smarujemy wierzch ciasta, posypujemy wiórkami kokosowymi i siekanymi migdałami. Po przestygnięciu ciasto wkładamy do lodówki. U mnie było rozkrojone jeszcze ciepłe i nawet się nie rozpływało. SMACZNEGO :)