mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Ragout grzybowe z kopytkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wyjątkowo smaczne danie bez mięsa

Ragout grzybowe z kopytkami

Składniki:

Ragout grzybowe z kopytkami

 

Sposób przygotowania:

Ragout grzybowe z kopytkami
Borowiki i pieczarki oczyścić, umyć, drobno pokroić. Pieczarki oczyścić, umyć, przekroić na połówki. Cebulę i czosnek obrać, umyć, posiekać, zeszklić na 1 łyżce oleju. Dodać pieczarki i grzyby, smażyć kilka minut. Wlać sok z cytryny, bulion i śmietanę. Podgrzać, doprawić solą i pieprzem. Kopytka odsmażyć na reszcie oleju, wyłożyć na talerze, dodać porcje ragout i podawać.

Tagi:

kopytka kluski