Sposób przygotowania:
Rajski ptak
Upiec biszkopty- jasny i ciemny. Ostudzić. Masa serowa: Galaretkę rozpuścić w niepełnej szklance wody. Ostudzić. Masło lub margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami, dodawać stopniowo ser. Na koniec wlać tężejącą galaretkę. wymieszać, poczekać aż masa stwardnieje i wylać na ciemny biszkopt, przykryć biszkoptem jasnym. Krem: Obie mąki i żółtka roztrzepać pół szklanki mleka. Resztę zagotować z cukrem. Gdy zakipi wlać budyń i zagotować. Ostudzić. Utrzeć masło lub margarynę, dodając chłodny krem. Gotową już masę wyłożyć na biszkopt jasny, na masę wyłożyć pokrojone w kostkę brzoskwinie i owoce. Zalać galaretkami, by wyszło kolorowo. Niestety zdjęcia nie mam, ale postaram się dodać.