kaja__1991

kaja__1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 235]

rasztynka z imotskiego

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

pyszne danie dla smakoszy kapusty

rasztynka z imotskiego

Składniki:

rasztynka z imotskiego

 

Sposób przygotowania:

rasztynka z imotskiego
umytą wędzonkę ugotować. oczyszczoną kapustę poszatkować, zagotować i odcedzić. w oddzielnym naczyniu zagrzać olej i przesmażyć na nim cebulkę i mięso wołowe na drobne kawałki. następnie dodać obrane i pokrojone pomidory i marchew. wszystko razem music na wolnym ogniu. kiedy mięso zmięknie dodać kapustę. czosnek i ziemniaki pokrojone w kostkę. przyprawić do smaku i dodać pokrojone mięso wędzone. podczas gotowanie dodawać wode w której gotowała się wedzonka.

Tagi:

wołowina