dzejlo

dzejlo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Ratatouille

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo znana francuska potrawa, typ warzywnego gulaszu

Ratatouille

Składniki:

Ratatouille

 

Sposób przygotowania:

Ratatouille
Paprykę oczyścić, pokroić w paski, cukinię w kostkę. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, czosnek rozgnieść, cebule przekroić na pół i pokroić w piórka. W rondlu rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę z czosnkiem, dodać cukinię, paprykę i poddusić. Na końcu dodać pomidory, posolić, popieprzyć dodać tymianek i dusić kilka minut. Podawać na zimno lub gorąco z ryżem lub makaronem. Ale pyszne też jest jedzone same bez niczego :]

Tagi:

cukinia