misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Ratatouille

  • 12
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 16

Polecamy ratatouille ze świeżych warzyw, podawane z ryżem i pięknie przybrane

Ratatouille

Składniki:

Ratatouille

 

Sposób przygotowania:

Ratatouille
Paprykę oczyścić, pokroić w paski, cukinię w kostkę. Pomidory sparzyć , zdjąć skórkę, czosnek rozgnieść , cebule przekroić na pół i pokroić w piórka.W rondlu rozgrzać oliwe ,zeszklić cebulę z czosnkiem , dodać cukinię, poddusić . Na końcu dodać pomidory, posolić, popieprzyć, dodać tymianek, dusić kilka minut.Można podawać z ryżem lub makaronem.

Ratatouille bez baklażana smakuje równie dobrze

Tagi:

cukinia