Sposób przygotowania:
Ratatouille owocowo-grzybowe
Por i paprykę oczyścić, umyć. Por pokroić w krążki, paprykę na kwadraciki. Pomidory i cukinię umyć. Pomidory pokroić w kawałki, cukinię razem ze skórką na cienkie plasterki. Jabłka obrać, podzielić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, pokroić na plasterki. Grzyby oczyścić, opłukać, większe pokroić. Czosnek obrać, posiekać lub przecisnąć przez praskę. Olej rozgrzać w rondlu, wrzucić czosnek, przesmażyć. Dodać por, smażyć przez 2-3 min. Dołożyć jabłka i grzyby, przesmażyć. Paprykę i cukinię wrzucić do rondla, dusić mieszając ok. 15 min. Dodać pomidory, zieleninę i sos sojowy. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wino wlać do potrawy, dusić jeszcze ok. 5 min.