Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Ratatuille

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Danie z Prowansji cukinią, papryką i pomidorami.

Ratatuille Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ratatuille

 

Sposób przygotowania:

Ratatuille
Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, cukinię i pomidory dokładnie umyć, cebulę i czosnek obrać i umyć. Paprykę pokroić w paski, cukinie pokroić w grubsze talarki a następnie w ćwiartki. Pomidory pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w piórka, a czosnek drobno posiekać. Paprykę obsmażyć na oliwie z oliwek kilka minut, tak aby nadal była twardawa i odłożyć do salaterki, następnie zeszklić cukinie na półtwardo i odłożyć do papryki. Cebulę i drobno posiekany czosnek zrumienić na łyżce oliwy. Następnie wsypać zioła oraz dodać pomidory. Powinny się całkowicie rozgotować. Wtedy dodać przesmażoną wcześniej cukinię i paprykę, chwilę poddusić wszystko razem i przyprawic do smaku solą oraz pieprzem.
Ratatuille
do cebuli i czosnku dodać zioła i pomidory.
Ratatuille
lekko podduszoną papryke odłożyć z patelni.
Ratatuille
pomidory pokroić w kostkę i odlożyć na bok.
Ratatuille
cukinię dobrze umyc i pokroić razem ze skorką.

Tagi:

zioła cukinia