Sposób przygotowania:
Ratatuille
Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, cukinię i pomidory dokładnie umyć, cebulę i czosnek obrać i umyć. Paprykę pokroić w paski, cukinie pokroić w grubsze talarki a następnie w ćwiartki. Pomidory pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w piórka, a czosnek drobno posiekać. Paprykę obsmażyć na oliwie z oliwek kilka minut, tak aby nadal była twardawa i odłożyć do salaterki, następnie zeszklić cukinie na półtwardo i odłożyć do papryki. Cebulę i drobno posiekany czosnek zrumienić na łyżce oliwy. Następnie wsypać zioła oraz dodać pomidory. Powinny się całkowicie rozgotować. Wtedy dodać przesmażoną wcześniej cukinię i paprykę, chwilę poddusić wszystko razem i przyprawic do smaku solą oraz pieprzem.