Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Ravioli nadziane soczewicą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ravioli nadziane soczewicą

Ravioli nadziane soczewicą

Składniki:

Ravioli nadziane soczewicą

 

 

Sposób przygotowania:

Ravioli nadziane soczewicą

Soczewicę gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Cebulę i pieczarki dusimy na maśle. Dodajemy soczewicę. Zdejmujemy z patelni i mieszamy z roztrzepanym jajkiem i startym żółtym serem. Doprawiamy solą i pieprzem. Każdy płat ciasta filo dzielimy na 9 kwadratów. Brzegi kwadratów smarujemy masłem, na środku kładziemy farsz, przykrywamy drugim kwadratem i zlepiamy brzegi tworząc pierożki. Smażymy ok. 2-3 minut w mocno rozgrzanym głębokim oleju.