misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Risotto brukselkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bardzo sycące i efektowne danie na zimną porę....

Risotto brukselkowe

Składniki:

Risotto brukselkowe

 

 

Sposób przygotowania:

Risotto brukselkowe
Oczyścić brukselkę, pokropić sokiem z cytryny, wrzucić do rosołu z kostki i gotować około 20 min. W tym czasie obrumienić na łyżce masła drobno pokrojony w kostkę boczek i posiekaną cebulę. Dodać odcedzoną brukselkę, posolić, popieprzyć, a po 10 minutach wyjąć brukselkę i wsypać ryż, a gdy wchłonie on tłuszcz i stanie się przezroczysty, dolewać powoli rosół z kostki. Na koniec dodać natkę, masło i starty ser, wymieszać i pozostawić pod przykryciem przez 2-3 minuty. Przybrać gotowaną brukselką.