cabler

cabler

Kucharz
[Przepisów: 16]

Risotto na szybko po domowemu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybki obiad, który można podawać również w wersji wegetariańskiej.

Risotto na szybko po domowemu

Składniki:

Risotto na szybko po domowemu

 

  • Pierś z kurczaka
  • Mieszanka warzyw mrożona (preferuje te z cukinią)
  • Ryż
  • Tymianek
  • Bazylia
  • Oregano
  • Curry
  • Sos sojowy
  • Pieprz
  • Olej

Sposób przygotowania:

Risotto na szybko po domowemu
Gotujemy ryż (1 torebka).
Do przygotowania dania najwygodniej jest użyć woka.
Piersi z kurczaka podpiekamy na oleju pokrojone w paski. Podlewamy sosem sojowym. Dusimy pod przykryciem do częściowego odparowania sosu. Dorzucamy paczkę warzyw mrożonych (ok. 0,5 kg) i smażymy mieszając co parę minut. Doprawiamy tymiankiem, bazylią, oregano, curry i pieprzem. Dalej przysmażamy. Gdy warzywa zaczynając być dobre do jedzenia dodajemy ryż ugotowani i odlany. Wszystko mieszamy. Dolewamy jeszcze odrobinę oleju i chwilę smażymy. Po tym danie jest gotowe do podania.
Smacznego.