Sposób przygotowania:
Risotto na szybko po domowemu
Gotujemy ryż (1 torebka).
Do przygotowania dania najwygodniej jest użyć woka.
Piersi z kurczaka podpiekamy na oleju pokrojone w paski. Podlewamy sosem sojowym. Dusimy pod przykryciem do częściowego odparowania sosu. Dorzucamy paczkę warzyw mrożonych (ok. 0,5 kg) i smażymy mieszając co parę minut. Doprawiamy tymiankiem, bazylią, oregano, curry i pieprzem. Dalej przysmażamy. Gdy warzywa zaczynając być dobre do jedzenia dodajemy ryż ugotowani i odlany. Wszystko mieszamy. Dolewamy jeszcze odrobinę oleju i chwilę smażymy. Po tym danie jest gotowe do podania.
Smacznego.
Do przygotowania dania najwygodniej jest użyć woka.
Piersi z kurczaka podpiekamy na oleju pokrojone w paski. Podlewamy sosem sojowym. Dusimy pod przykryciem do częściowego odparowania sosu. Dorzucamy paczkę warzyw mrożonych (ok. 0,5 kg) i smażymy mieszając co parę minut. Doprawiamy tymiankiem, bazylią, oregano, curry i pieprzem. Dalej przysmażamy. Gdy warzywa zaczynając być dobre do jedzenia dodajemy ryż ugotowani i odlany. Wszystko mieszamy. Dolewamy jeszcze odrobinę oleju i chwilę smażymy. Po tym danie jest gotowe do podania.
Smacznego.