Sposób przygotowania:
Risotto pełne jesieni
W szerokim rondlu roztopić masło. Cebulę pokrojoną w kostkę wrzucić do rondla i zeszklić, potem wsypać ryż i smażyć aż ryż się także zeszkli. Wlać wino i dusić aż się wchłonie w ryż. Potem porcjami wlewać bulion i gotować do momentu aż ryż zabierze nadmiar bulionu. W międzyczasie dodać pokrojoną w kostkę paprykę, pokrojone pomidory i dalej dusić od czasu do czasu mieszając. W miarę potrzeby wlewać bulion. Dodać kurki, dynię i natkę i dalej dusić do miękkości wszystkich składników i dodać przyprawy. Gdy risotto jest gotowe w miarę potrzeby doprawić. Wilgotność risotto zależy od naszych upodobań. Podawać gorące.
misia5
zewa
Dziękuję. To prawda dziś paskudna i deszczowa pogoda to taki obiadek jak znalazł.
zbysiowa