Sposób przygotowania:
risotto Ryz w połączeniu ze Szparagami
Przygotowujemy bulion z kostki. Cebule siekamy i następnie podsmażamy az sie zeszkli na łyżce masła < najlepiej w rondlu>
Dodajemy ryz i mieszamy ok 3 minuty. Dolewmy wina i mieszamy doprowadzają do odparowania < na małym ogniu>
Dodajemy rosól i gotujemy. W osobnym garnku gotujemy szparagi, następnie odcedzamy. Ser rozgniatamy i mieszamy z śmietaną. Kiedy z naszego risotta odparuje woda , dodajemy pokrojone szparagi oraz łyzke masła. Dodajemy masę serową i posiekana natkę pietruszki ...
Dodajemy ryz i mieszamy ok 3 minuty. Dolewmy wina i mieszamy doprowadzają do odparowania < na małym ogniu>
Dodajemy rosól i gotujemy. W osobnym garnku gotujemy szparagi, następnie odcedzamy. Ser rozgniatamy i mieszamy z śmietaną. Kiedy z naszego risotta odparuje woda , dodajemy pokrojone szparagi oraz łyzke masła. Dodajemy masę serową i posiekana natkę pietruszki ...