dzastina

dzastina

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 142]

risotto Ryz w połączeniu ze Szparagami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Niesamowite risotto z szparagów i ryzu...

risotto Ryz w połączeniu ze Szparagami

Składniki:

risotto Ryz w połączeniu ze Szparagami

 

  • 25 dag ryżu
  • 10 dag sera
  • 1 pęczek szparagów
  • 2 cebule
  • 2/3 szklanki śmietany
  • 1 kostka rosołowa
  • 2 łyzki masla
  • kieliszek białego wina wytrawnego
  • odrobina zielonej pietruszki
  • sól , pieprz

Sposób przygotowania:

risotto Ryz w połączeniu ze Szparagami
Przygotowujemy bulion z kostki. Cebule siekamy i następnie podsmażamy az sie zeszkli na łyżce masła < najlepiej w rondlu>
Dodajemy ryz i mieszamy ok 3 minuty. Dolewmy wina i mieszamy doprowadzają do odparowania < na małym ogniu>
Dodajemy rosól i gotujemy. W osobnym garnku gotujemy szparagi, następnie odcedzamy. Ser rozgniatamy i mieszamy z śmietaną. Kiedy z naszego risotta odparuje woda , dodajemy pokrojone szparagi oraz łyzke masła. Dodajemy masę serową i posiekana natkę pietruszki ...