Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Risotto z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Plastry boczku zrumienić na złoto na patelni, odsączyć na ręczniku papierowym. Cebulę pokroić w piórka, cukinię w kostkę. Całość podsmażyć

Risotto z boczkiem

Składniki:

Risotto z boczkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Risotto z boczkiem
Plastry boczku zrumienić na złoto na patelni, odsączyć na ręczniku papierowym. Cebulę pokroić w piórka, cukinię w kostkę. Całość podsmażyć na patelni, dodać ryż i mieszać aż ryż się zeszkli. Dolewać płyn partiami, tak aby ryż go wchłonął, trochę to potrwa. Na koniec dodać tarty żółty ser i doprawić do smaku.