Sposób przygotowania:
Risotto z grzybami i tymiankiem
Grzyby oczyścić, umyć i pokroić w plasterki. Cebulę i czosnek obrać, cebulę pokroić w piórka, a czosnek drobniutko posiekać. Zetrzeć parmezan, zagotować bulion warzywny. W dużym garnku rozpuścić połowę masła i oliwę, podsmażyć cebulę i czosnek. Dodać grzyby i smażyć 5 minut. Wsypać ryż, smażyć 2 minuty, stale mieszając. Wlać wino i gotować około 3 minut, aż odparuje. Następnie należy wlewać po pół szklanki bulionu. Kolejną porcję wlać dopiero, gdy poprzednia zostanie wchłonięta przez ryż. Gotować ryż około 20 minut. Dodać do ryżu pozostałe masło i ser, doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Przykryć, pozostawić na minutę. Podawać na gorąco.