Sposób przygotowania:
Risotto z kurczakiem, papryką i cebulką
Ryż wrzucamy na osoloną gotującą wodę. Gotujemy do miękkości. Często mieszamy, zwłaszcza gdy napęcznieje - żeby się nie przypalił! Kurczaka kroimy na średniej wielkości kawałki, wrzucamy na rozgrzaną patelnię, nasmarowaną olejem. Dodajemy pokruszoną kostkę rosołową, pieprz, tymianek, sos sojowy - smażymy. Paprykę kroimy w paski, cebulkę: część biała - w kostkę, zielona - drobno siekamy. Pieczarki obieramy i kroimy w kawałki, czosnek drobno siekamy. Gdy kurczak jest już lekko podsmażony - dodajemy do niego warzywa (oprócz "zielonej" cebulki dymki) cały czas mieszamy - papryka ma trochę zmięknąć. Gotowy ryż odcedzamy i wrzucamy na patelnię, dodajemy zieloną dymkę - mieszamy. Nakładamy na talerz :)