Sposób przygotowania:
Risotto z owocami morza
Czosnek obrać, opłukać, osuszyć i drobno posiekać. Ser żółty zetrzeć na tarce.
Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę i masło. Dodać czosnek i smażyć przez 1 minutę, mieszając. Dodać ryż, dokładnie wymieszać, zmniejszyć ogień. Smażyć około 3minut często mieszając aż ziarenka będę przejrzyste. Wlać rosół, zagotować. Gotować około 15 minut mieszając od czasu do czasu,aż ryż będzie o kremowej konsystencji. Dodać owoce morze, oregano, dobrze wymieszać i gotować jeszcze 5 minut. Wyłączyć patelnię, dodać ser żółty, mieszać wszystko aż ser się roztopi. Od razu podawać.
Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę i masło. Dodać czosnek i smażyć przez 1 minutę, mieszając. Dodać ryż, dokładnie wymieszać, zmniejszyć ogień. Smażyć około 3minut często mieszając aż ziarenka będę przejrzyste. Wlać rosół, zagotować. Gotować około 15 minut mieszając od czasu do czasu,aż ryż będzie o kremowej konsystencji. Dodać owoce morze, oregano, dobrze wymieszać i gotować jeszcze 5 minut. Wyłączyć patelnię, dodać ser żółty, mieszać wszystko aż ser się roztopi. Od razu podawać.