Sposób przygotowania:
Risotto ze smażonymi mintajem i kalafior
Mintaja dzielimy na małe kawałki, przyprawiamy solą, przyprawą do ryb, sokiem z cytryny, odstawiamy.
W tym czasie, kroimy cebulkę w kostkę, marchew obieramy ucieramy na tarce na grubych oczkach. Ryż najpierw podsmażamy na łyżce margaryny, jak zacznie się rumienić zalewamy 500ml wody wymieszanej z łyżką kucharka, dusimy pod przykryciem do miękkości ryżu.
Marchew i cebulkę poddusić na osobnej patelni przyprawić solą, pieprzem.
Kalafior podzielić na małe różyczki, podgotować w osolonej wodzie. Rybę i kalafior panierować w mące, jajku bułce tartej, usmażyć na oleju.
Do szerokiego naczynia ułożyć połowę porcji ryżu, przykryć kołderką z marchewki, ułożyć rybę i kalafior, przykryć pozostałym ryżem. Pychotka ! Polecam!
W tym czasie, kroimy cebulkę w kostkę, marchew obieramy ucieramy na tarce na grubych oczkach. Ryż najpierw podsmażamy na łyżce margaryny, jak zacznie się rumienić zalewamy 500ml wody wymieszanej z łyżką kucharka, dusimy pod przykryciem do miękkości ryżu.
Marchew i cebulkę poddusić na osobnej patelni przyprawić solą, pieprzem.
Kalafior podzielić na małe różyczki, podgotować w osolonej wodzie. Rybę i kalafior panierować w mące, jajku bułce tartej, usmażyć na oleju.
Do szerokiego naczynia ułożyć połowę porcji ryżu, przykryć kołderką z marchewki, ułożyć rybę i kalafior, przykryć pozostałym ryżem. Pychotka ! Polecam!
msewka