Sposób przygotowania:
Rissoto z cukinią i borowikami
Bakłażana myjemy kroimy w grube plastry układamy na foli aluminiowej kropimy oliwą dodajemy plasterki czosnku i zawijamy w folię . Paprykę ja wybrałam jedną zieloną kroimy na pół usuwamy pestki kropimy oliwą dajemy czosnek i zawijamy w folie . Wkładamy do piekarnika na ok 1 godzinę. Po tym czasie odwijamy warzywa z foli i siekamy. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy pokrojone awokado.Borowiki ja użyłam całych zamrożonych odmrażamy i kroimy w kosteczkę . Cebule obieramy i ok 1/2 mniejszej sztuki siekamy drobno. Czosnek także siekamy. Cukinie mini , dobrze myjemy i kroimy w kosteczkę. Na patelni podsmażamy cebulkę i czosnek , zarumieniamy. Dodajemy pokrojone borowiki. Smażymy chwilę dodajemy ryż - mieszamy. Zalewamy białym winem - redukujemy wino, mniej więcej do połowy. Zmniejszamy płomień i dusimy. Kiedy wino odparuje dodajemy troszkę bulionu - mieszamy. Powtarzamy czynność kilka razy aż ryż będzie gotowy. Mieszamy. Podajemy ryż a obok serwujemy salsę.