Sposób przygotowania:
Rogaliki z kiełbasą i grillowym rarytasem
Do rondelka wlać mleko, dodać łyżeczkę cukru, wkruszyć drożdże, dodać łyżkę mąki i dokładnie wymieszać. Lekko podgrzać i przykryć zaczyn, zostawić do wyrośnięcia. Do miski wsypać mąkę, dodać pokrojoną margarynę, sól, wbić jajka i wlać wyrośnięty zaczyn. Mikserem połączyć składniki a potem wyjąć cisto na blat, zagnieść je, uformować w kulę i oprószone zostawić do wyrośnięcia. Gdy podwoi objętość ponownie wyrobić, podzielić na dwie części i każą wałkować na okrągłe placki. Każdy z nich pociąć radełkiem na 6 trójkątów. Kiełbasę pokroić na 12 słupków. Na końcu każdego trójkąta od szerszej strony rozłożyć po łyżeczce grillowego rarytasu, na niego słupek kiełbasy i zwijać rogaliki. Układać je na blachach do pieczenia robiąc odstępy. Każdy rogalik posmarować jajkiem rozbełtanym z łyżką wody i na rogaliki zetrzeć ser. Piekarnik rozgrzać do temperatury 150 stopni z termoobiegiem i piec rogaliki przez 30 minut. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe.
alaaa
zewa
Alu niestety nie mogę reklamować firmy, jeśli jesteś zainteresowana podam Ci na PW :)