Sposób przygotowania:
Rogaliki z manną i kokosem
Najpierw zaczyn..do mleka dodajemy 2 łyżki cukru, drożdże i 2 łyżki mąki. Mieszamy i odstawiamy do momentu aż zaczną pracować. Mąkę przesiewamy s solą, a masło rozpuszczamy i dodajemy olej. Do wyrośniętego zaczynu wbijamy jajka, wlewamy tłuszcze oraz sypiemy cukier i skórkę pomarańczową. Taką masę wlewamy do mąki i wyrabiamy aż dłoń będzie czysta. Przykrywamy i odstawiamy do podwojenia objętości. Na mleku gotujemy kaszkę z dodatkiem kokosu, słodzimy do smaku. Studzimy. Wyrośnięte ciasto wałkujemy na placki o gr 4 - 5mm , obcinamy krawędzie aby powstał kwadrat 12 x 12 cm. Każdy taki kroimy na pół po przekątnej i mamy trójkąty. Każdy lekko rozciągamy i u jego postawy nakładamy łyżeczkę nadzienia, zwijamy. Układamy na blasze wyłożonej papierem, smarujemy mlekiem lub jajkiem i posypujemy odrobiną cukru. Po 20 min wkładamy do piekarnika i pieczemy w 170 stopniach aż się ładnie zarumienią.