ADAIDA

ADAIDA

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Rolada biszkoptowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo smaczna rolada biszkoptowa z kremem jabłkowo - orzechowym.Doskonała na różne okazje.

Rolada biszkoptowa.

Składniki:

Rolada biszkoptowa.

 

  • CIASTO:
  • 6 jajek
  • 6 łyżek cukru
  • 6 łyżek mąki tortowej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżka masła
  • cukier puder do posypania

 

Sposób przygotowania:

Rolada biszkoptowa.
CIASTO: Białka ubić na sztywną pianę. Dodawać po żółtku i dalej ubijać.Na koniec wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i dobrze wymieszać.Ciasto wylać na posmarowaną masłem i posypaną mąką blachę.Piec 45 min. w temp.170 - 180 st. MASA: Obrane jabłka pokroić w plastry i wymieszać w garnku z cukrem. Dodać margarynę udusić.Gdy jabłka się rozgotują, wymieszać je ze skórką pomarańczową i orzechami. Upieczony placek wyłożyć na czystą ściereczkę i razem z nią zwinąć rulon.Gdy wystygnie, rozwinąć, posmarować masą jabłkowo-orzechową i ponownie zwinąć.Wierzch posypać cukrem pudrem.