Sposób przygotowania:
rolada drobiowa z krokiecikami
Piersi przecinamy wzdłuż nie do końca rozkładamy i rozbijamy delikatnie, przyprawiamy oliwą, sokiem z cytryny, solą, pieprzem, papryką, curry i wkładamy na chwilę do lodówki, po wyjęciu na piersi rozkładamy plastry sera posypujemy częścią posiekanej natki pietruszki, rolujemy i związujemy sznurkiem, obsmażamy na patelni, a następnie pieczemy w piekarniku ok 15 min, po upieczeniu roladę zdejmujemy z patelni, do powstałego tłuszczu dodajemy masło, wlewamy śmietanę i wodę z mąką ziemniaczaną, doprawiamy i dodajemy resztę natki pietruszki, grzejemy aż sos zgęstnieje, obrane ziemniaki gotujemy, ubijamy, od stawiamy do ostygnięcia, dodajemy do nich starty ser, jajko, 2 łyżki mąki, przyprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową i papryką, mieszamy, z masy formujemy małe krokieciki obtaczamy w reszcie mąki i obsmażamy na złoty kolor, roladę kroimy i podajemy z krokietami i sosem.