PREZES_oz

PREZES_oz

Kucharz
[Przepisów: 13]

Rolada drozdzowa z masa miesna

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Znakomita przystawka podana sama lub do barszczu czerwonego

Rolada drozdzowa z masa miesna

Składniki:

Rolada drozdzowa z masa miesna

 

 

  • FARSZ:
  • 40 dkg. miesa wieprzowego
  • 20 dkg. pieczarek
  • 2 duze cebule
  • sol i pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Rolada drozdzowa z masa miesna
CIASTO:
Drozdze rozpuscic w 1/2 szklance cieplego mleka i 5 lyzkami maki odjetej od calosci i odstawic do wyrosniecia ok 30 min
Wszystko wymiszac w misce ( maka, jajka,smietana,sol) i wyrobic mikserem - hakiem jak do chleba.Wyrosniete drozdze dodac do reszty wyrobionych skladnikow.Maslo rozpuscic i na koncu dodac do wyrobionej masy dalej wyrabiajac az do uzyskania gladkiej masy.

Wlozyc na 1 godzine do zamrazalnika.
Wyjac , polozyc na blacie , zeby sie troche odmrozilo i rozwalkowac.

FARSZ
Cebule drobno posiekana zeszklic na lyzce masla.
Pieczarke drobno posiekana usmazyc na 2 lyzkach masla,
Wszystko smazyc na oddzielnych patelniach.
Sol i pieprz do smaku
Mieso smazyc na odrobinie oleju az do zarumienienia.
Wszystkie skladniki po usmazeniu polaczyc razem i doprawic.
MIESO WYWALIC NA PLACEK I ROZSMAROWAC NA PLACKU ,
PLACEK ZWINAC JAK MAKOWIEC, POSMAROWAC ROZTRZEPANYM JAJKIEM. ULOZYC NA BLASZCE I PIEC W TEMP.180’C – 25-35 MIN.
WYSTUDZIC. PODAWAC NA ZIMNO LUB NA CIEPLO POKROJONE W GRUBE PLASTRY LUB UKOSNIE JAK KOPYTKA. SUPER Z CZERWONYM BARSZCZEM
SMACZNEGO !!!!!!!!!!!!