Rolada jabłkowa 6

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczna rolada biszkoptowa z jabłkami

Rolada jabłkowa 6

Składniki:

Rolada jabłkowa 6

 

 

Sposób przygotowania:

Rolada jabłkowa 6
Ubijamy białka na sztywną pianę pod koniec ubijania dodajemy cukier i żółtka całość dokładnie łączymy. Następnie dodajemy olej a na samym końcu przesiane razem obydwie mąki z proszkiem do pieczenia całość delikatnie mieszamy.Gotowe ciasto wylewamy na przygotowane jabłka.Jabłka obieramy kroimy na ćwiartki i rozkładamy na dużą blaszkę posypujemy bułką tartą i cynamonem na jabłka wylewamy przygotowane ciasto. Pieczemy 30 minut w temp.180. Po upieczeniu letnie ciasto ściągamy z blaszki zwijamy za pomocą ścierki w roladę. Odkładamy do całkowitego ostygnięcia.