Sposób przygotowania:
Rolada na pół od Mariel
Pieczarki obieramy , kroimy na drobno i podsmażamy na łyżce oleju.Piersi myjemy osuszamy wycinamy błonki i kostki, rozbijamy tłuczkiem do mięsa z jednej strony przez folię .Następnie pieprzymy i solimy , rozcieramy chrzan po całej powierzchni , na to nakładamy szynkę .Ogórka kroimy w paski na cztery części tak jak i paprykę , cebulę obieramy i kroimy na półksiężyce , po jednej sztuce układamy na roladzie. Dodajemy po jednej łyżeczce pieczarek i zawijamy .Jajko roztrzepujemy , dodajemy mąkę.Roladę panierujemy najpierw w jajku później w bułce i wrzucamy na rozgrzany olej , smażymy na głębokim tłuszczu.smażymy na rumiany kolor , następnie przekrawamy roladkę na pół i jeszcze raz wrzucamy na tłuszcz , tak by środek rolady dobrze się upiekł .Po wyciągnięciu układamy na papierowym ręczniku , posypujemy startym żółtym serem.