mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Rolada na pół od Mariel

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Roladka z warzywami z piersi kurczaka

Rolada na pół od Mariel Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rolada na pół od Mariel

 

  • 4 szt. filet z kurczaka,
  • 1 szt. ogórki kiszone,
  • 1/6 szt. papryka czerwona,
  • 4 plastry szynka gotowana,
  • chrzan świeżo starty,
  • przyprawy,
  • 1 szt. jajko,
  • 1 szt. mąka,
  • bułka tarta,
  • olej do smażenia,
  • 1/2 szt. cebula,
  • 200 gram pieczarki,
  • 1 łyżka masło,
  • 40 gram starty ser żółty

 

Sposób przygotowania:

Rolada na pół od Mariel
Pieczarki obieramy , kroimy na drobno i podsmażamy na łyżce oleju.Piersi myjemy osuszamy wycinamy błonki i kostki, rozbijamy tłuczkiem do mięsa z jednej strony przez folię .Następnie pieprzymy i solimy , rozcieramy chrzan po całej powierzchni , na to nakładamy szynkę .Ogórka kroimy w paski na cztery części tak jak i paprykę , cebulę obieramy i kroimy na półksiężyce , po jednej sztuce układamy na roladzie. Dodajemy po jednej łyżeczce pieczarek i zawijamy .Jajko roztrzepujemy , dodajemy mąkę.Roladę panierujemy najpierw w jajku później w bułce i wrzucamy na rozgrzany olej , smażymy na głębokim tłuszczu.smażymy na rumiany kolor , następnie przekrawamy roladkę na pół i jeszcze raz wrzucamy na tłuszcz , tak by środek rolady dobrze się upiekł .Po wyciągnięciu układamy na papierowym ręczniku , posypujemy startym żółtym serem.
Rolada na pół od Mariel
piersi rozbijamy z jednej strony przez woreczek
Rolada na pół od Mariel
na pierśnakładamy chrzan , szynkę , paprykę, pieczarki i ceblę
Rolada na pół od Mariel
przekrajamy roladkę na pół i znów wrzucamy ją na olej