mrozluk

mrozluk

Starszy Kucharz
[Przepisów: 47]

Rolada nadziewaną farszem marchewkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ta rolada wyjątkowo smacznie i kolorowo się prezentuje

Rolada nadziewaną farszem marchewkowym

Składniki:

Rolada nadziewaną farszem marchewkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Rolada nadziewaną farszem marchewkowym
Marchew obieramy i gotujemy do miękkości. Cielęcinę rozkrawamy na spory płat, oprószamy przyprawami. Wieprzowinę, drób i słoninę mielimy. Mieszamy z jajkami i przyprawami. Płat mięsa smarujemy zmielonym mięsem, przekładamy posiekaną natkę pietruszki i marchewki. Roladę zawijamy, obwiązujemy nicią kuchenną. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 1 1/2 godziny w 200 stopniach. Roladę polewamy wytwarzającym się sosem. W 1 szklance wody rozpuszczamy kostkę rosołową, mieszamy z winem, rozpuszczoną wcześniej żelatyną i powstałą galaretką zalewamy mięso.