Sposób przygotowania:
Rolada waniliowa
Ciasto: Białka ubijam na sztywno, następnie dodaję po trochę cukru nadal ubijam. 6 żółtek dodaję po kolei i dodaję aromat. Obydwie mąki łączę z proszkiem do pieczenia, następnie po jednej łyżce dodaję do masy jajecznej. Już nie ubijam tylko delikatnie mieszam drewnianą łyżką. Dodaję kakao, jeśli ciasto jest za gęste dodaję odrobinę mleka. Blachę wykładam pergaminem i wylewam ciasto, wyrównuję wierzch. Piekę w 180 st. przez ok.15-20 minut. Sprawdzam patyczkiem do szaszłyków, gdy patyczek jest suchy to znaczy, że ciasto jest gotowe. Upieczony biszkopt wyjmuję na wilgotną ściereczkę i zwijam jeszcze gorący w zgrabną roladę. W ty czasie robię krem: Na mleku gotuję budyń i go studzę. Margarynę miksuję na puch, dodaję po łyżce zimny budyń. Gdy krem jest mało słodki dodaję 2-3 łyżki cukru pudru.Miksuję na gładką, kremową masę. Ciasto rozwijam na ściereczce i smaruję kremem, następnie zwijam ponownie. Posypuję cukrem pudrem.