Sposób przygotowania:
Rolada wieprzowa
Rolade przygotowuje dzien wczesniej . Mieso nacinam wzdluz na glebokosc ok. 1,5 cm a nastepnie delikatnie , zachowujac ta grubosc rozcinam caly kawalek - tworzac z niego duzy plat. Robilam to pierwszy raz ale nie mialam wiekszych trodnosci. Jezeli rozetnie sie nie rowno - mozna je troche zbic tluczkiem.
Tak przygotowany plat miesa nacieram musztarda / tylko gorna strone/ Cebule kroje w kostke i czesc podsmazam a pozostala dodaje surowa do miesa mielonego. Papryke i ogorki konserwowe kroje rowniez w kostke. Do miski z mielonym dodaje papryke , ogorki, podsmazona cebulke , tarta bulke , sole i pieprze do smaku / powinno byc dosyc ostre/ i recznie wyrabiam mase.
Nadzienie rozsmarowuje na placie wieprzowiny . Calosc zwijam w rolade i sznuruje podobnie jak baleron.Rolade nacieram olejem, sole pieprze i obkladam cienko pokrojonym w plasterki czosnkiem. Calosc zawijam w folie spozywcza i wstawiam na noc do lodowki. Nastepnego dnia wkladam do rekawa do pieczenia z. 2 lyzkami wody i pieke ok 2 godzin w temp. 180°.
My potrzebujemy zawsze sporo sosu wiec przed nadzianiem miesa robie z farszu kilka malych klopsikow i podgotowuje je w bulionie jako podstawe do sosu. Pozniej tylko dodaje sok powstaly w pieczeniu i zaciagam zasmazka.Smacznego.
Wiecej zdjec zamieszcze w komentarzach na forum.
Tak przygotowany plat miesa nacieram musztarda / tylko gorna strone/ Cebule kroje w kostke i czesc podsmazam a pozostala dodaje surowa do miesa mielonego. Papryke i ogorki konserwowe kroje rowniez w kostke. Do miski z mielonym dodaje papryke , ogorki, podsmazona cebulke , tarta bulke , sole i pieprze do smaku / powinno byc dosyc ostre/ i recznie wyrabiam mase.
Nadzienie rozsmarowuje na placie wieprzowiny . Calosc zwijam w rolade i sznuruje podobnie jak baleron.Rolade nacieram olejem, sole pieprze i obkladam cienko pokrojonym w plasterki czosnkiem. Calosc zawijam w folie spozywcza i wstawiam na noc do lodowki. Nastepnego dnia wkladam do rekawa do pieczenia z. 2 lyzkami wody i pieke ok 2 godzin w temp. 180°.
My potrzebujemy zawsze sporo sosu wiec przed nadzianiem miesa robie z farszu kilka malych klopsikow i podgotowuje je w bulionie jako podstawe do sosu. Pozniej tylko dodaje sok powstaly w pieczeniu i zaciagam zasmazka.Smacznego.
Wiecej zdjec zamieszcze w komentarzach na forum.
msewka
Natala1210
kinga
Sarenka
góralka
iwona3004
luna
montajka
Doro
ciamciaramcia