Sposób przygotowania:
Rolada wieprzowa pieczona w cebulce
Płaty mięsa przyprawiamy solą, pieprzem, smarujemy z jednej trony musztardą. Boczek kroimy w kostkę, 0,5 cebuli w piórka, 1 marchew w krążki, 1 ogórek kiszony na 2 części wzdłuż. Układamy składniki na płaty mięsa, zwijamy, wiążemy nićmi. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, układamy rolady smażymy z dwóch stron na mocnym ogniu.
Do naczynia żaroodpornego układamy pozostałącebulę pokrojoną w piórka, ziele angielskie, liście laurowe, pieprz, polewamy 5 łyżkami oleju, układamy roladki. Pieczemy w piekarniku w temp 160 stopni ok 30 minut, odczasu do czasu mieszając cebulkę i przewracając mięso.
Podawać z ryżem lub ziemniaczkami.
Do naczynia żaroodpornego układamy pozostałącebulę pokrojoną w piórka, ziele angielskie, liście laurowe, pieprz, polewamy 5 łyżkami oleju, układamy roladki. Pieczemy w piekarniku w temp 160 stopni ok 30 minut, odczasu do czasu mieszając cebulkę i przewracając mięso.
Podawać z ryżem lub ziemniaczkami.
Barwa