wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Rolada wieprzowa pieczona w cebulce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zamiast sosu, rolada pieczona w cebulce - pychotka!!!

Rolada wieprzowa pieczona w cebulce

Składniki:

Rolada wieprzowa pieczona w cebulce

 

Sposób przygotowania:

Rolada wieprzowa pieczona w cebulce
Płaty mięsa przyprawiamy solą, pieprzem, smarujemy z jednej trony musztardą. Boczek kroimy w kostkę, 0,5 cebuli w piórka, 1 marchew w krążki, 1 ogórek kiszony na 2 części wzdłuż. Układamy składniki na płaty mięsa, zwijamy, wiążemy nićmi. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, układamy rolady smażymy z dwóch stron na mocnym ogniu.

Do naczynia żaroodpornego układamy pozostałącebulę pokrojoną w piórka, ziele angielskie, liście laurowe, pieprz, polewamy 5 łyżkami oleju, układamy roladki. Pieczemy w piekarniku w temp 160 stopni ok 30 minut, odczasu do czasu mieszając cebulkę i przewracając mięso.
Podawać z ryżem lub ziemniaczkami.