Sposób przygotowania:
Rolada wieprzowa z warzywami
Liście kapusty włożyć na 1 minutę do wrzącej wody, opłukać zimną wodą, usunąć grube nerwy. Na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojony w kostkę boczek, cebulę i starte na tarce o dużych oczkach pieczarki. Doprawić do smaku solą pieprzem i sosem sojowym. Umyte mięso osuszyć, naciąć wzdłuż tak aby powstał płat mięsa. Zbić tłuczkiem przez folię oprószyć solą i pieprzem. Posmarować musztardą, wyłożyć zimny farsz z pieczarek. Na plasterkach kiełbasy ułożyć por, paprykę, dynię, posmarować musztardą francuską, zwinąć w rulonik, ułożyć na farszu. Mięso z warzywami zwinąć w rulon, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem i mieloną papryką. Zawinąć w liście kapusty, związać kuchenną nitką. W parowarze lub w garnku zagotować wodę, włożyć wkładkę do gotowania na parze, ułożyć mięso i gotować pod przykryciem na wolnym ogniu około 40-45 minut. Przed podaniem z mięsa usunąć nici, pokroić.