Sposób przygotowania:
Rolada z białą czekoladą i ciastecz. brzoskwinią
Biszkopt: Przesiać obie mąki, dodać proszek do pieczenia wszystko wymieszać i odstawić na kilka chwil na bok. Do jajek dodać cukier i zmiksować go do otrzymania puszystości.Partiami dodawać mąkę i delikatnie wymieszać. Piec około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. Wyjąć delikatnie biszkopt z piekarnika i przełożyć na ściereczkę i zwinąć w rulon i zostawić do ostygnięcia. Masa: Do miski wrzucić połamaną białą czekoladę i roztopić w kąpieli wodnej. Ostudzić. Do wysokiej miski przelać kremówkę i wstępnie ubić. Dodać cukier puder i zagęstnik do śmietanki i ubić na sztywno. Dodać rozpuszczoną czekoladę i delikatnie wymieszać. Wykonanie: Biszkopt rozwinąć i rozsmarować na nim masę ( 2 łyżki masy odłożyć do dekoracji) . Obrane brzoskwinie i nektarynkę pokroić w średniej wielkości kostkę i rozsypać na całej powierzchni masy. Ponownie zwinąć ciasno w rulon. Owinąć folią spożywczą i odłożyć na kilka godzin do lodówki. Udekorować masą i cząstkami brzoskwini. Smacznego
misia5
monikaT83
takie zwykłe ciacho ale jak nie mam pomysłu co upiec to rolada zawsze się sprawdzi:)
edytaha
monikaT83