Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Rolada z białą kiełbasą

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Można podawać tak na zimno jak i gorąco.

Rolada z białą kiełbasą

Składniki:

Rolada z białą kiełbasą

 

  • 25dag.ciasta francuskiego(może być i świeże i mrożone),
  • ok.15plasterków żółtego sera,
  • 40dag.białej parzonej kiełbasy,
  • 3 jajka,
  • 1 białko,
  • 3 łyżki tartej bułki,
  • majeranek,
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Rolada z białą kiełbasą
Ciasto rozłożyć, jeśli jest mrożone najpierw rozmrozić,posmarować roztrzepanym białkiem. Z kiełbasy zdjąć osłonki, a środek pokroić w drobną kosteczkę. Jajka roztrzepać, wymieszać z tartą bułką i majerankiem, dodać pokrojoną kiełbasę, przyprawić pieprzem. Ciasto francuskie obłożyć plasterkami żółtego sera i posmarować masą z kiełbasy, zrolować.Podłużną formę wyłożyć pergaminem,przełożyć do niej roladę i piec w 200"C. ok.30min.