Sposób przygotowania:
Rolada z cielęciny nadziewana jajkami
Kostkę rosołową wymieszać w 1 szkl wrzącej wody. Mięso umyć, osuszyć, przeciąć wzdłuż, tak aby powstał płat mięsa. Zbić tłuczkiem, natrzeć roztartym z solą czosnkiem, oprószyć pieprzem i roztartymi grzybami. Jajka gotowane i szynkę bardzo drobno posiekać, wymieszać s surowymi jajkami i bazylią, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na płacie mięsa ułożyć połowę wędzonego boczku pokrojonego w plasterki, posmarować masą jajeczną i zwinąć w rulon. Zrolowane mięso owinąć pozostałym boczkiem, związać bawełnianą nitką i ułożyć w brytfannie, polać oliwą, włożyć do piekarnika. Piec w temp 200 stopni około 50-60 minut, skrapiając od czasu do czasu winem i bulionem.