Sposób przygotowania:
Rolada z indyka ze szpinakiem
Przygotowanie:
Filet z indyka umyć,osuszyć,natrzeć olejem,solą,pieprzem i czosnkiem.Na maśle udusić pozostały czosnek i rozmrożony szpinak.Wbić jajko i wymieszać.Indyka uciąć ukośnie tak by utworzyć "kieszeń". Włożyć do niej szpinakowy farsz i zwinąć tak,aby powstała rolada.Posypać mięso warzywkiem i piec w brytfannie około 1 godzinę.Jeśli zależy nam na delikatnym smaku dodajemy do szpinaku odrobinę mleka.
Filet z indyka umyć,osuszyć,natrzeć olejem,solą,pieprzem i czosnkiem.Na maśle udusić pozostały czosnek i rozmrożony szpinak.Wbić jajko i wymieszać.Indyka uciąć ukośnie tak by utworzyć "kieszeń". Włożyć do niej szpinakowy farsz i zwinąć tak,aby powstała rolada.Posypać mięso warzywkiem i piec w brytfannie około 1 godzinę.Jeśli zależy nam na delikatnym smaku dodajemy do szpinaku odrobinę mleka.