Sposób przygotowania:
Rolada z jabłkami
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać mąkę i ubite na sztywno białka. Płaską blachę wyłożyć pergaminem, posmarować go masłem i posypać tartą bułką. Ciasto równo rozłożyć na pergaminie. Piec w temp 200st C na złoty kolor. Ciasto nie powinno wyschnąć. Stolnicę posypać cukrem pudrem. Obracając blachę , wyłożyć na nią gorące ciasto , zdjąć pergamin. Za pomocą ściereczki biszkopt zwinąć. Jabłka obrać, wykroić gniazdka nasienne ,pokroić w kostkę, wyłożyć do rondla , dodać cukier , cynamon , rozgotować , mieszając. Przetrzeć przez sito i ostudzić . Biszkopt rozwinąć , posmarować dżemem potem równo rozłożyć mus jabłkowy i znów zwinąć. Roladę włożyć na godzinę do lodówki