Sposób przygotowania:
Rolada z kurczaka
Kurczaka odfiletować . Przeciąć na pół , posolić popieprzyć i odstawić . Cebulę i pieczarki drobno pokroić , udusić ,do mięsa mielonego dodać jajko , bułkę tartą , posiekany koperek i uduszone pieczarki z cebulą . Na rozciętego kurczaka układamy plastry boczku na boczek rozkładamy mięsny farsz, zwijamy roladę . Gotową roladę związujemy i wkładamy do rękawa foliowego , pieczemy około 1,5 godziny w 180*C , pół godziny przed końcem pieczenia przecinamy rękaw aby mięso się zrumieniło . Ja do rękawa wrzucam kilka ząbków czosnku, kilka ziaren pieprzu , liść laurowy i smaruje kurczaka oliwą . Kurczaka można nadziewać bez przecinania , wtedy trzeba zrobić więcej farszu i po napełnieniu pozszywać wszystkie otwory
gosia56