Sposób przygotowania:
Rolada z masą orzechową i bananem
Ciasto: Blache wyścielam papierem do pieczenia. Smaruję masłem. Piekarnik nagrzewam do 180st. Żółtka oddzielam od białek. Ubijam je z cukrem. Z białek biję pianę. Do ubitych żółtek dodaje pianę z białek ( za pomocą dużej łyżki), mieszam, powoli dosypuję mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko razem delikatnie mieszam , tak by połączyły się składniki (nie miksuję!). Wylewam na blachę i pieke około 15 min. Wyjmuję , kładę na kuchenną ściereczkę posypaną cukrem pudrem i zawijam. Pozostawiam do całkowitego wystudzenia. Masa: Przygotowuję budyń z 1/4l mleka. (musi być bardzo gęsty). Studzę go.Lekko miękkie masło miksuję wraz z cukrem i budyniem.Powoli dosypuję orzechy. Wlewam rum.Wszystko razem mieszam. Na brzegu ciasta układam banana następnie całe ciasto smaruję równomiernie masą. Zawijam. Wkładam do lodówki na ok. 2godziny. Smacznego :)
marietta