Sposób przygotowania:
Rolada z mielonego z ryżem,grzybami i marchewką
Grzyby rozmrozić i odsączyć z wody. Przełożyć do garnka, wlać wody w takiej ilości aby były pokryte w całości, dodać bazylię i zagotować. Gotować do miękkości, odcedzić i lekko przestudzić. Marchewkę i ryż ugotować do miękkości, odcedzić, ostudzić. Do miski przełożyć mięso. Grzyby zblendować i dodać do mięsa. Wrzucić ryż, doprawić solą, pieprzem oraz majerankiem. Czosnek zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać do miski razem z kaszą manną. Dobrze wymieszać masę mięsną. Na folię spożywczą wysypać bułkę tartą. Rozłożyć mięso w kształt prostokąta i wyrównać. Na jednym z końców ( po krótszym boku) ułożyć marchewkę i za pomocą folii zwinąć mięso ściśle w roladę. Boki wyrównać. Dno naczynia do zapiekania wysmarować olejem i ułożyć mięso ( zlepieniem do dołu). Na wierzchu mięsa ułożyć kawałki mięsa. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st i piec około 60 minut. Wyjąć z piekarnika i dać 5 min odpocząć. Można podać do obiadu lub na zimno na pieczywo. Smacznego!