Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Rolada z mielonej wołowiny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Roladę z mięsa mielonego podawać na zimno lub na ciepło z sosem

Rolada z mielonej wołowiny

Składniki:

Rolada z mielonej wołowiny

 

 

Sposób przygotowania:

Rolada z mielonej wołowiny
Bułkę tartą zalać sokiem pomidorowym, wymieszać. Do miski włożyć mielone mięso, dodać bułkę zamoczoną w soku pomidorowym, zmiażdżony czosnek, jajka, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wyrobić. Masę mięsną wyłożyć na kawałek folii lub pergaminu, rozsmarować w kształcie prostokąta, następnie na mięso ułożyć plastry szynki, a na nich plasterki żółtego sera. Zwinąć w rulon, włożyć do formy i piec około 45 minut w temp 180 stopni.