Sposób przygotowania:
Rolada z mielonym w cieście francuskim
Wyrabiamy mięso mielone z ugotowanym ryżem dodajemy pokrojoną cebulę,por,startą marchewkę doprawiamy,wbijamy jajko i dodajemy kaszę mannę i bułkę tartą mieszamy. Ciasto francuskie lekko wywałkować rozłożyć masę mięsną posypać posiekaną natkę pietruszki ,na brzegu ułożyć kawałki marchewki wycięte dekoratorem w kształcie gwiazdki.Zwijamy ciasno roladę którą wkładamy do foremki najlepiej wyłożonej papierem do pieczenia,górę rolady smarujemy wodą i posypujemy sezamem. Buraki myjemy ,przygotowujemy kawałek foli aluminiowej kładziemy buraka i sypiemy 1 łyzeczkę oregano zawijamy wkładamy do osobnej foremki,Foremki 2 jednoczesnie wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 45-50 minut 175 st,na złoty kolor. Rosół razem z natką pietruszki i porem zagotowujemy dodajemy 2 łyżeczki zelatyny wymieszanej w małej ilośći wody,i dodać szczyptę zółtego barwnika. Wymieszany rosół wlewamy do płaskiego naczynia,do stężenia. Przygotować surówkę z kapusty pekinskiej,kukurydzy szczypiorku,papryki czerwonej doprawiamy skrapiamy sokiem z cytryny i olejem mieszamy. Upieczoną roladę lekko studzimy kroimy w grubsze plastry układamy na półmisku.Obok układamy surówkę z kapusty pekińskiej . Pólmisek ozdabiamy wycietymi gwiazdkami z marchewki i galareti buraka.. Upieczony burak obieramy kroimy w plastry a następnie wycinamy gwiazdki na kazdą dajemy cząstkę mandarynki. Polecam!!!
kołczu
gosia56
Dziękuję bardzo kolacja była wyśmienita.
gusia1000
gosia56
Dziękuję.
zbysiowa
Bo
To fakt .... Super przepis ..:)
gosia56
Dziękuję dziewczyny .
edytaha
gosia56
Bardzo dziękuję Edytko.
mysza75
Gosia85
gosia56
Chętnie bym Ciebie poczęstowała ale niestety wszystko zjedzone.
teresa o
gosia56
Z samą roladą nie ma duzo pracy chyba ze dodatki.